Treća Palfinger 165-ica za M.I. Hršak

Treća Palfinger 165-ica za M.I. Hršak

Tvrtki M.I. Hršak d.o.o. isporučena je treća Palfinger dizalica PK 165.002 TEC7 F sa sedam hidrauličnih produžetaka i dodatnom zglobnom rukom (fly-jibom) PJ300L F za rad na visinama do nevjerojanih 40 m. S dizalicom je isporučena mehanička zglobna ruka PJM020 za još dodatnih 5,25 m. Dizalica je opremljena vitlom nosivosti 4500 kg s sajlom dužine 95 m. Za brze izmjene dodatne opreme dizalica ima Palfinger multifunkcionalni adapter na koji se može spojiti fly-jib, kuka, radna košara ili sl. oprema. Radi se o istoj konfiguraciji Palfinger dizalica koje je isporučena prije 5 godina. Kamionska nadogradnja opremljena je integriranim sandukom TS-4.5 s mnoštvom praktičnih opcija za operatera. Sanduk ima stranice od aluminijskih profila s dvije sklopive stepenice s rukohvatom za lakši pristup sanduku. Srednji i stražnji stupići su sklopivi i demontažni za potrebe raznih namjena. Na prednjem zidu montiran je nosač za odlaganje mehaničkog fly-jiba.

Od opcija dizalice koje pridonose efikasnosti i sigurnosti može se izdvojiti opcija AOS (Active Oscillation Suppression)  za ublažanje oscilacija grane dizalica pri naglim prekidima upravljanja ili promjenama smjera, HPSC (High Performance Stability Control) za rad s dizalicom u prostorima gdje nije moguće maksimalno izvući stabilizatore te SRC opcija (Syncronised Rope Control) koja ubrzava rad s vitlom na način da drži konstatni razmak između kuke i kraja dizalice.

Nadogradnja je montirana na VOLVO FH460 HP 8×4. Tvrtka M.I. Hršak zapošljava gotovo 150 djelatnika. Bavi se proizvodnjom profiliranih limova, građevinskih limarija te montažom čeličnih konstrukcija, pokrova, fasada iz panela te limova.