TREĆA GENERACIJA EPSILON DIZALICA

TREĆA GENERACIJA EPSILON DIZALICA

Pomno smo slušali naše kupce prilikom razvoja nove generacije dizalica. Zajedno rastemo s izazovima s kojima se susrećemo. Zajedno prepoznajemo potencijal na kojemu strastveno radimo. Radeći u duhu međusobnog povjerenja, uspjeli smo usvojiti najbolje značajke prošlih serija dizalica i iskombinirati ih s najnovijim tehnološkim dostignućima. Nova GENERACIJA 3 spaja najviši nivo udobnosti/pogodnosti s veoma privlačnim dizajnom i tehnologijama specifične namjene. Tehnologije koje olakšavaju posao našim kupcima, a ujedno su isplative i ekološki prihvatljive. Sve zbog toga jer znamo da je održiv i isplativ način rada jedini način za osigurati budućnost novim generacijama.

10 - 12 mt GENERACIJA 3
15 - 18 mt GENERACIJA 3

INTERVJU

sa Josefom Leitnerom & Stefanom Koppom

Slogan nove Generacije 3 je: Iskustvo i tehnologija. Sada ih spajamo. Nova GENERACIJA 3.

 

Josef, što za vas znači iskustvo s obzirom na to da ste vi naš „glas kupaca“? Što iskustvo kao takvo znači za EPSILON?

Josef: Iskustvo znači učenje – konstantan proces u kojemu su dobre i dokazane stvari usavršene. Testiranje novih stvari i isprobavanje nekonvencionalnog. Ali to također znači učenje iz grešaka – bitno ih je prepoznati i priznati.  Dok god skupljate iskustvo, gradite vaše znanje i prije svega praktično znanje, nastavljate rasti i razvijati se. Ovaj razvoj se može vidjeti i osjetiti u novoj GENERACIJI 3.

 

Možete li nam reći više o vašim dnevnim obvezama: Kakve su bile povratne informacije vaših kupaca i kako je to utjecalo na GENERACIJU 3?

Josef: Naši kupci najbolje znaju što im je potrebno. Za nas to znači manje pričanja, a više slušanja. Za mene osobno, u mojemu poslu, to znači biti blizak s kupcima koliko je to moguće. To znači da ih posjećujem, razgovaram s njima direktno i to radim dok oni obavljaju svoj posao. Na ovaj način direktno od kupca učimo kakvu opremu on želi i kakva oprema njemu treba. I to je upravo ono što smo napravili za kupce novom GENERACIJOM 3: Pouzdanost, izdržljivost, korist za kupca i nešto što je zasigurno ugodno oku.

 

Stefan je menadžer razvoja za novu GENERACIJU 3 u EPSILONU.

 

Sada smo čuli podosta o iskustvu, ali kako tehnologija tu ulazi u priču? Kako se tehnologija razvijala i poboljšavala novom GENERACIJOM 3? Što možemo očekivati?

Stefan: Bez tehnologije naš svijet danas ne bi ovako izgledao. Kao iskustvo, tehnologija se isto razvija temeljem onoga što je poznato i dokazano. Najsuvremeniji čelici visoke čvrstoće zahtijevaju prilagođene tehnologije u svojoj obradi. U kombinaciji s našom snagom – iskustvom s čeličnim konstrukcijama – GENERACIJA 3 je rođena: Snažnija, brža, s više dohvata i sve to bez mijenjanja težine. Nove tehnologije su također korištene kod hidraulike. Prilikom konstruiranja, oslanjali smo se na povratne informacije naših testnih vozača. Također, brojni senzori sada bilježe podatke. Ovdje je naš moto ostao isti: Ako nešto funkcionira, onda ćemo to i prihvatiti.

palfinger-epsilon-generacija-3-nove-dizalice1

ISTAKNUTE ZNAČAJKE

nove GENERACIJE 3

  • Najduži dohvat u svojoj klasi – do 10,9 m
  • COMFORT DRIVE – Novi sustav upravljanja koji uključuje osvjetljenje 360°
  • Opcije centralnog podmazivanja: Automatsko i ručno
  • SMART CONTROL sustav: mogućnost za električnu kabinu
  • Nove mogućnosti za stabilizatore – podržavaju širinu do 5,4 metra

NAJVEĆI DOHVAT U SVOJOJ KLASI

do 10.9 metara

S dosegom od skoro 11 metara, GENERACIJA 3 još jednom nudi najdulji dohvat u svojoj klasi. Značajno veći radni luk i smanjen broj potrebnih koraka za premještanje kamiona čine rad puno efikasnijim. S ciljem izgradnje jače dizalice bez dodavanja težine, u potpunosti smo ponovno razvili i opsežno optimizirali čeličnu konstrukciju nove GENERACIJE 3. Zahvaljujući tome, izraz „dug, duži, najduži“  odnosi se kako na dohvat, tako i na vijek trajanja naših dizalica.

palfinger-epsilon-generacija-3-nove-dizalice4
palfinger-epsilon-generacija-3-nove-dizalice8

COMFORT DRIVE

Uključuje novi sustav osvjetljenja 360°

Osobe koje rukuju dizalicom su u samom srcu našega posla. Za njih smo razvili novi, kompaktni sustav upravljanja COMFORT DRIVE. Rezultat je maksimalna ergonomija prilikom upravljanja dizalicom te minimalna razina napora tijekom dužih zadataka. Sjedalo Grammer daje osjećaj savršene  udobnosti. Zbog hidrauličkog upravljačkog sustava, komande dizalice su visokoosjetljive i veoma precizne. Nove opcije daljinskog upravljača nude čvrst uhvat u svakoj situaciji.

Ako su dani prekratki za duge zadatke, novi sustav osvjetljenja 360°pretvara noć u dan kako bi stvorio optimalne uvjete za rad.  Uz dosadašnja dva, četiri dodatna LED reflektora osiguravaju savršeno osvjetljenje za vaše radno okruženje.

SMART CONTROL

Pametni Epsilon support sistem

Novi PALFINGER SMART CONTROL support sistem omogućava još brže i intuitivnije upravljanje dizalicom te je dostupom kao opcija nove GENERACIJE 3 za primjenu na cesti i izvan nje. Prilikom dizajniranja dizalice smo uzeli u obzir lokacije senzora za SMART CONTROL i u potpunosti ih integrirali u cjelokupni sustav.  SMART CONTROL senzori omogućuju rukovoditeljima da se u potpunosti fokusiraju na manipulaciju trupcima, smanjuje napor prilikom rada te vrijeme potrebno za obuku novih rukovoditelja. Podižući ljestvicu praktičnosti i sigurnosti, SMART CONTROL je u početku dostupan za L i Z dizalice s TEC CAB kontrolnim sistemom i za modele generacije 3 s dvostrukim teleskopom.

palfinger-epsilon-generacija-3-nove-dizalice2