Multifunkcionalna komunalna nadogradnja s Palfinger PK 17.001 SLD3 za komunalnu tvrtku Arburoža

Multifunkcionalna komunalna nadogradnja s Palfinger PK 17.001 SLD3 za komunalnu tvrtku Arburoža

Specijalna multifunkcionalna komunalna nadogradnja opremljena Palfinger dizalicom PK 17.001 SLD3 i stražnjim kiperom SKK115-4.2. Palfinger dizalica PK 17.001 SLD3 ima četiri hidraulična produžetka i opremljena je s polipnom grabilicom volumena 210l za manipulaciju s krupnim otpadom. Palfinger dizalica ima max. dohvat od 14,8 m. Dizalica ima radio upravljanje ali ima i povišeni podest s kojeg se može upravljati putem daljinskog upravljanja zbog bolje vidljivosti pri manipulaciji s otpadom. Na kraju dizalice nalazi se XST uređaj za pražnjenje podzemnih i polupodzemnih kontejnera. Radi lakšeg rada s kontejnerima da se ne skida grabilica može se koristiti kuka u sredini grabilice radi brže i lakše manipulacije s kontejnerima.

Stražnji komunalni kiper volumena 17 m3 ima otvaranje stražnje stranice njihajuće i “kao knjiga”. Na sanduk kipera montirana je “cabriole” cerada s električnim upravljanjem putem daljinskog upravljača. Sve operacije mogu se vršiti s poda, a kada se cerada skupi zauzima mali prostor kako ne bi blokirala operacije utovara i istovara.

Tvrtka Arburoža d.o.o. iz Novalje je komunalna tvrtka u vlasništvu grada Novalje osnovana 2005. godine. Osnovne djelatnosti društva su zbrinjavanje otpada, upravljanje i održavanje javnih i zelenih površina, upravljanje grobljima, uređenje, održavanje i upravljanje parkiralištima.