12. Državno prvenstvo šumskih radnika sjekača

12. Državno prvenstvo šumskih radnika sjekača

Ovogodišnje, 12. Državno prvenstvo šumskih radnika sjekača održano je u središnjem parku u Lipovljanima 24. kolovoza pod pokroviteljstvom tvrtke PK d.o.o. Kako se natjecanje održavalo u jednoj od kolijevaka šumarstva, te pravom rasadniku izvrsnih sjekača, privuklo je velik broj gledatelja i navijača. Ukupno 66 natjecatelja borilo se za ulaznu kartu za reprezentaciju i Svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Beogradu, u Republici Srbiji. Prve četiri discipline: okretanje vodilice, kombinirani prerez, točni prerez na podlozi te zasjek protekle su u međusobnom nadmudrivanju četiriju aktera: Ante Zadre iz UŠP Vinkovci te domaćih dečkiju iz UŠP Zagreb, odnosno Šumarije Lipovljani, Siniše Varge, Davora Ivankovića te Predraga Šolaje koji su na prethodnim natjecanjima bili okosnica reprezentacije.

prvenstvo-sumskih-radnika-sjekaca_4

Vodstvo je nakon četiri discipline pripalo Anti Zadri ispred Siniše Varge (zlatnog u disciplini kombinirani prerez u Bjelorusiji 2012. godine), Davora Ivankovića te Predraga Šolaje svi s malim bodovnim razmakom. Završna i ujedno najatraktivnija disciplina ponudila je neviđeno uzbuđenje jer se vodila mrtva trka između četiri natjecatelja za tri mjesta u reprezentaciji. Uz veliko navijanje, natjecatelji su dali sve od sebe, a na kraju su ukupnom redoslijedu presudile nijanse te je kao ukupni pobjednik izašao Ante Zadro s 1633 boda ispred Davora Ivankovića s 1629 bodova te Siniše Varge s 1628 ukupno osvojenih bodova.

prvenstvo-sumskih-radnika-sjekaca                     prvenstvo-sumskih-radnika-sjekaca_3

Ne sjećamo se kad se zadnji puta dogodilo da su prva tri natjecatelja na svega 5 bodova razlike. To govori o kvaliteti i spremnosti naših reprezentativaca koji će svjetsko prvenstvo sigurno dočekati spremni. Napeto je bilo i u konkurenciji juniora gdje su neizvjesnu borbu do samoga kraja vodili Domagoj Brtović iz UŠP Zagreb te Mihael Dobenko iz UŠP Nova Gradiška. Na kraju je pobjedu odnio Brtović završivši natjecanje bez kaznenih bodova što mu je u konačnici donijelo ukupno 7. mjesto te pozivnicu da kao junior predstavlja našu državu. Ekipno je pobjedu odnijela UŠP Zagreb ispred UŠP Nova Gradiška te UŠP Vinkovci.

Izvor: www.hrsume.hr